Office365 & end-user computing

Digitalisering is niet meer weg te denken, niet in ons privéleven en zeker niet in ons werk. We willen bovendien overal alles kunnen doen, en liefst op elk moment van de dag. Organisaties moeten daarom nadenken over de mogelijkheid om medewerkers te laten werken waar en wanneer ze willen. Maar hoe faciliteer je dat zodat het werkbaar, beheersbaar en veilig blijft?

Flexibilisering brengt ook risico’s met zich mee. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat data in verkeerde handen terechtkomt, of dat ongenode gasten zich in je systemen ophouden. Daarom is het noodzakelijk om een gedegen strategie te ontwikkelen. Deze zal bestaan uit een samenspel van technologie, beveiliging en gebruiksvriendelijkheid.

De professionals van NeoNomads zijn in staat om op basis van kenmerken en de strategie van de organisatie een stappenplan uit te werken voor veilige, toekomstbestendige, schaalbare en gebruiksvriendelijke digitale werkomgevingen.

In de cloud-versie van Office365 kunnen teams bergen verzetten, mits de cloudstructuur en veiligheid goed geregeld zijn. Een goede bescherming van zakelijke data is essentieel bij end-user computing.

Steeds meer bedrijven willen gebruikers faciliteren in flexibiliteit en vragen NeoNomads om advies. Onze gecertificeerde specialisten verrichten daarvoor een integrale audit van de Office365-omgeving, de werkplek en het datalandschap. In maximaal twee dagen lopen ze door alle werkplek-applicaties en -instellingen heen, zoals Exchange, AzureAD, Teams, Sharepoint en OneDrive. Tijdens de audit draait de organisatie ongehinderd door.

We presenteren alle bevindingen en inzichten en geven adviezen voor verbetering. Zo ontstaat er inzicht in knelpunten in de compliance van uw Office365-omgeving op het gebied van veiligheid en eisen voor dataverwerking. Zwakke plekken lossen we vervolgens op met de juiste cloud-instellingen, waarna het teamwerk in Office365 naar het volgende level kan.