De specialisten van NeoNomads hebben ruime ervaring met het upgraden van de ICT-infrastructuren van scholengemeenschappen en universiteiten*.

Bij bijna alle opdrachtgevers draaide de opdracht om het ontwikkelen van de (vaak sterk) verouderde omgeving naar een modernere, flexibele versie. Eindgebruikers kregen daarbij ook meer functionaliteiten en er werd veel specifieke aandacht gegeven aan ‘werken in de cloud’. Vanzelfsprekend was er telkens veel aandacht voor het op niveau brengen van de informatiebeveiliging, zowel ten aanzien van de toepassing als ten aanzien van het beleid.

Gelijktijdig stelden alle onderwijsinstellingen ook hun eigen afzonderlijke eisen, of hadden hun eigen wensen en behoeften. Veel terugkerend was de wens om eindgebruikers moderne, flexibele werkplekken te kunnen bieden. Daarnaast speelden aspecten als een nieuwe printeroplossing, online werken en vergaderen, de migratie van on-premise-software naar software-as-a-service via de cloud (Azure en Office 365) en de centralisatie van diverse back end-systemen.

Rollen en functies

Voor deze verschillende opdrachtgevers vervulden medewerkers van NeoNomads verschillende rollen, al naar gelang de wens en behoefte van de klant, en passend bij elke opdracht. Het ging onder meer om functies als architect (overall en cloud), projectmanager en senior beheerder. Ook onze technisch specialisten, zoals op het gebied van MS Azure, SCCM Suite, Intune, Office365 en Powershell zijn op de juiste momenten ingestapt.

* Om redenen van vertrouwelijkheid en veiligheid kunnen we de namen van onze opdrachtgevers niet noemen.

Resultaten

Alle projecten voor (de genoemde) onderwijsinstellingen werden succesvol en binnen budget afgerond. Daarbij werden migratie- en bouw-scripts geschreven die bruikbaar zijn voor de hele organisatie terwijl alle faculteiten en afdelingen werden gemigreerd naar een centrale IT-omgeving. De oude omgevingen werden zorgvuldig uitgefaseerd en uitgezet. Elke scholengemeenschap kan nu zelfstandig relatief makkelijk voldoen aan de interne vraag (SLA’s) en de omgevingen zijn voorbereid op toekomstige uitbreiding en doorontwikkeling. Elke omgeving is gelijktijdig voorzien van alle noodzakelijke en actuele beveiligingsmaatregelen.