VRIJ VAN DE

WERKTRADITIES

Cloud control vergroot je vrijheid

Tips & tricks van onze specialisten

Wie houden er alle ontwikkelingen rond digitalisering en in de cloud bij? Onze It- en cloud-specialisten natuurlijk! Ze zitten er middenin, maar zijn ook heel goed in staat om nieuwe ontwikkelingen te duiden voor wie digitaal werken en de cloud nog wat abstract vindt.

NOVEMBER 2021

Security: breng je admin-structuur in veiligheid!

Goed beheer van rechten binnen Azure is gecontroleerd en strategisch beheer. Bij ontbreken ervan of wildgroei liggen operationele complicaties op de loer, en komt de beveiliging van het systeem in het geding. Net als bij algemene toegangsbeveiliging geldt voor het toekennen van toegangsrechten dat zorgvuldig (of beter: zuinigheid) een goed beginsel is. Ludwig Sauer schetst hoe het aantal Global Admins kan worden teruggebracht tot een werkbaar aantal.

AUGUSTUS 2021

Infra as code: wanneer wel, wanneer niet?

Infra as Code (IaC)neemt een vlucht binnen cloud-projecten. Wat is het, en wanneer kies je ervoor? En wanneer kun je er beter van afzien? IaC biedt veel kansen om nieuwe IT efficient en makkelijk uit te rollen, zonder allerlei risico’s op fouten. Matthijs Kerssemakers schetst de vele voordelen, maar ook de  nadelen. Wat hem betreft, is (alleen) het begin het moeilijkst, maar de moeite waard.

AUGUSTUS 2021

Upgraden IT en security-advisering voor scholen

Binnen NeoNomads is er ruime ervaring met opdrachten voor universiteiten en scholengemeenschappen. Denk aan het upgraden van sterk verouderde infrastructuren, wensen die passen bij het moderne onderwijs en security. Alle projecten werden succesvol – op tijd en binnen budget – afgerond. De gerealiseerde infrastructuur is bovendien goed te onderhouden, makkelijk uit te breiden en flexibel.

AUGUSTUS 2021

Microsoft betrekt NeoNomads bij test nieuwe software

Om uitgenodigd te worden voor een Microsoft Private Preview moet je van goede huize komen. Dave Stork wordt gewaardeerd als Microsoft Most Valuable Professional en leidt dit project binnen NeoNomads. Hij schrijft in deze blog over het werk en over de nieuwe feature die veel ongemak met mailboxen kan wegnemen.

MEI 2021

‘Trusted advisor’ Mark Muis versterkt NeoNomads

Volgens Mark Muis is er veel behoefte aan expertise die direct inzetbaar is. Hij ziet een uitdaging om die behoefte in te vullen door de kennis van NeoNomads beschikbaar te stellen.

FEBRUARI 2021

Excelleren met DevOps vraagt multi-specialist

IT draait gewoon om het verbinden van mensen die elkaar iets te vertellen en te bieden hebben. En dat zo eenvoudig mogelijk. Peter Takacs zet prima op een rij waarom DevOps van toegevoegde waarde is.

JANUARI 2021

Binnen twee dagen inzicht in uw Office 365 omgeving

Wij zetten uw Office 365-omgeving snel en inzichtelijk op een rij. Een audit levert winst op!