VRIJ VAN DE

WERKTRADITIES

Cloud control vergroot je vrijheid

Tips & tricks van onze specialisten

Wie houden er alle ontwikkelingen rond digitalisering en in de cloud bij? Onze It- en cloud-specialisten natuurlijk! Ze zitten er middenin, maar zijn ook heel goed in staat om nieuwe ontwikkelingen te duiden voor wie digitaal werken en de cloud nog wat abstract vindt.

Tijd om Teams goed te implementeren

Nog maar 5 jaar geleden kwam Microsoft uit met Teams. Wie had toen kunnen bedenken dat deze tool zo’n belangrijke rol zou gaan spelen in ons dagelijkse, werkende leven? Het is snel gegaan, zeker in de afgelopen twee jaar waarin Microsoft Teams massaal, in zekere zin geforceerd, door organisaties in gebruik werd genomen. Daarbij was functionaliteit vaak belangrijker dan een volledig compliant inrichting. Lees wat Dave Stork, Microsoft MVP en Certified Trainer, hierover zegt.

LEES VERDER

Security: breng je admin-structuur in veiligheid!

Goed beheer van rechten binnen Azure is gecontroleerd en strategisch beheer. Bij ontbreken ervan of wildgroei liggen operationele complicaties op de loer, en komt de beveiliging van het systeem in het geding. Net als bij algemene toegangsbeveiliging geldt voor het toekennen van toegangsrechten dat zorgvuldig (of beter: zuinigheid) een goed beginsel is. Ludwig Sauer schetst hoe het aantal Global Admins kan worden teruggebracht tot een werkbaar aantal.

LEES VERDER

Infra as code: wanneer wel, wanneer niet?

Infra as Code (IaC)neemt een vlucht binnen cloud-projecten. Wat is het, en wanneer kies je ervoor? En wanneer kun je er beter van afzien? IaC biedt veel kansen om nieuwe IT efficient en makkelijk uit te rollen, zonder allerlei risico’s op fouten. Matthijs Kerssemakers schetst de vele voordelen, maar ook de nadelen. Wat hem betreft, is (alleen) het begin het moeilijkst, maar de moeite waard.

LEES VERDER

Upgraden IT en security-advisering voor scholen

Binnen NeoNomads is er ruime ervaring met opdrachten voor universiteiten en scholengemeenschappen. Denk aan het upgraden van sterk verouderde infrastructuren, wensen die passen bij het moderne onderwijs en security. Alle projecten werden succesvol – op tijd en binnen budget – afgerond. De gerealiseerde infrastructuur is bovendien goed te onderhouden, makkelijk uit te breiden en flexibel.

LEES VERDER

Microsoft betrekt NeoNomads bij test nieuwe software

Om uitgenodigd te worden voor een Microsoft Private Preview moet je van goede huize komen. Dave Stork wordt gewaardeerd als Microsoft Most Valuable Professional en leidt dit project binnen NeoNomads. Hij schrijft in deze blog over het werk en over de nieuwe feature die veel ongemak met mailboxen kan wegnemen.

LEES VERDER